Friday, February 27, 2009

BAB V Nice Dream




“Oh my God… dia muncul lagi… my God…my God…come closer please…don’t you know I’ve been longing for you for a long time? Don’t you think I can’t stand in this kind of feeling and situation… You’ve been making my days… you’ve been making my days… from the first time I saw you till now… why you’ve always been that snub… I need you so much closer dear… but I can’t come closer to you… I don’t have the guts to do that… don’t you understand… Yes I’ve got to admit… I am a shy person… pathetic…yes pathetic to the bone… but this is me… and I think this is what I am suppose to be, isn’t it? Don’t you feel bored just stand there and do nothing but to give me that secret smile? Don’t you feel cramp or something by not doing anything at all? Who’s the one being insane here…you or me? Or both of us? But why there’s nothing happen after all this time… zero dear… zero earning with many impacts… many…many… I’ve been paralyzed for a long time… I’ve been hypnotized for a loongg time… And I’ve done nothing… stupid!!! Stupid!!! Idiot!!! Moorrrooonnn!!!
“This always been a perfect situation… sunny…sunny day… a clear sky… a clearly blue sky… with silky cloud moving slowly to the south… I am standing here on the wide-wide prairie… on the ground which the grass… green…green grass is waving elegantly surrounding my space… The wind blows smoothly…touching my skin gently… caressing my hair carefully… What I see…is the horizon… a nurturing horizon… I am alone here with you…yeah…just you… with this amazing nature… with amazingly you… I am here and you are there… in front of me… doing nothing… but standing there… don’t you feel alone? Don’t you feel lonesome? I do in here… I do dear… I’ve got the warmth of the sun… I’ve got the affection of the wind blow… I’ve got the joy of this nature… but why I’ve only got your smile… where am I actually? On the prairie?? On in the deep blue ocean?? What’s the meaning of your smile dear… what??? Don’t you want to tell me?? Coz I am too shy to ask you… This tranquility kills me dear… softly…”
“I’ve got to move on… get closer to you… got to… got to… just don’t wanna miss this opportunity anymore… come onnnn… God… please give me the strength to move forward… come onnn… what’s wrong with you feet? Have I done wrong to you? Come on, we’ve got to work this out together! Where’s your team work spirit? Prove me that God has created you for a purpose…prove it… prove it… I need you a lot this time… damn it… move!!! Move!!! Aaarrrrrrgggghhhhhh!!!!!! I can’t move… I can’t… What am I anyway??? What are we anyway??? Am I a staue or something??? Are we statues??? Wait a minute… I still have my mouth… still have the tongue… still have the voice… yes… yes… I still have them… Ok… if I can’t move my feet… I’ll try to organize the other team… yes… the synergy of the verbal team… the sound… the sound… But what I’m gonna say? Euh.. hey how are you?? Ah kayaknya basi yah… masa dah lama ketemu cuman nanya how are you… Boleh kenalan gak?? Akh..no..no!!! norak banget… apa yah?? Come on think of some pick up line… ayooo…think of something… thnki of something stupid!!! Gila gue sekolah dah lama-lama, punya IPK gede, lulus cepet, dah bisa kerja…and I can’t think of something easy like this… My God… euhh… wait a minute… hmmm… yes I know it… Got it… yess…yess… I am gonna speak it out loud… speak it out loud… I am gonna shout it out loud… shout it out loud… Dia pasti bakal denger… harus denger… Gue bakal teriak kea rah dia…”Hey… tolongin gue… kaki gue kram… iya kram… gue gak bisa gerak… won’t you help me a minute please?... ya…ya… gue bakal teriakin itu… dia pasti bakal ke sini… dia bakal nolongin gue… kalau dia manusia harusnya dia nolongin gue… apalagi kalau dia malaikat… kecuali kalau dia setan… he…he…he… Come on… take a deep breath… slowly… on three… one… inhale… hmfmfmfmf… exhale… shshshshs… two… inhale.. hmfhmfhmfhmf… exhale… shshshshshsh… and threeeee… inhale… hmfmhfmhmfmhmf… exhale…shshshshshshsh… and….. “
“Shil…Shill… bangun Shil… udah jam setengah enam nihhh… katanya mau ada meeting hari ini… ayo bangun… hei… bangun…bangun…bangun… sayanggg… ayo nanti kesiangan!!!”
“Emmmfffhhh… hmmmmm…” Shilla bergumam dan menggoyangkan sedikit kepalanya… rasanya berat sekali… ada sesuatu yang memaksanya harus bangun nampaknya
“Hei!! Ayo banguuunnnn!!! Kamu ini… dari tadi ini waker udah nyala sampe berisik begini masih aja gak bangun… ayo bangun nak!! Nanti kesiangan mama juga yang kena semprot lagi… ayo bangun… hei!!!
Guncangan-guncangan konstan yang sedari tadi terasa lemah kini semakin kencang dan kencang. Seiring dengan mengumpulkan kesadaran Shilla dari alam tidurnya, memaksanya untuk benar-benar terbangun.
“Ehmmmfffmhmm… euuhhh aku masih ngantukkk… heuuahhh… kenapa sihhh… gak boleh nerusin dulu dikiittt ahhh…” keluh Shilla sembari menggeliat malas
“Ah kamu ini Shil, kayak anak kecil aja, ayo ah bangun… ayo nak… nanti kamu kena tegur atasan lho…ayo semangat… nanti kena macet lho!!
Sedikit demi sedikit mata Shilla sudah mulai bisa membuka, sedikit demi sedikit dunia nyata sudah terbuka di hadapannya, dari mulai hanya terlihat setitik sinar buram… titiknya melebar…melebar…melebar… dan sinarnya semakin jelas… hingga akhirnya terlihatlah wajah mama di hadapannya tengah menatap Shilla dengan wajah sedikit disiplin tapi penuh kasih saying.
“Yahhh mama… aku kan lagi mimpi bagus tadi… yahhh… males mama nih…” keluh Shilla manja
“Lha? Kok nyalahin mama… kamu tuh yang males… jam segini baru bangun… dibangunin lagi… heuhh… ayo bangun… mama mau nyiapin sarapan dulu nih… ayo… awas kalau nanti mama cek masih tidur yah… tanggung sendiri akibatnya” kemudian keluar dari kamar Shilla dan membiarkan pintunya terbuka
Walapun sudah terbangun tapi Shilla masih belum keluar dari tempat tidurnya. Perlahan dia menggeliat dan mencoba mengumpulkan kesadarannya yang masih menggantung di udara. Membalik badan hingga posisi telentang dan tangan melipat ke bawah bantal.
“Selalu begitu… kenapa yah? Giliran aku berani mau teriak…eh malah dibangunin…apes bener…but it’s a nice dream anyway… when will I can see you again charming guy? Hopefully one day… but please… say something… hah gila gue he…he…he” gumam Shilla mengenang mimpinya tadi.“Haaahhhhh!!! Wake up!!! Wake up!! Got the real world to live!! Got the reality to catch!!! I love this day!!!”

1 comment:

DeLiA said...

love the pic, Anggi ;)